søndag 9. mai 2010

SITATER

I april forespurte jeg her om deres favoritt sitat. Det har kommet inn noen forslag og her er dem. Kanskje du finner noe nye favoritter?

"Ola Nordistuen er Fan danse mig ikke en Begyndelse engang, end si et Resultat av noget; han er ikke et Komma i den store Bok, men en Flæk i Papiret." (Knut Hamsun: Mysterier)

"Jeg elsker en kjærlighetsdrøm jeg hadde engang, jeg elsker dig og jeg elsker denne plet jord. Og hvad elsker du mest? Drømmen." (Knut Hamsun: Pan)

"Det eneste jeg forlanger av et dikt, er at det kan leses så langsomt at man rekker å bli eldre mellom hvert ord." (Göran Tunström)

"Mot dårleg kritikk hjelper det å vera gløymsk." (Tarjei Vesaas)

"Magisteren hadde sittet og skrevet hele formiddagen og følt seg i god form, men nå leser han gjennom det han har skrevet...å herre jemini: så er det ikke slik som han hadde tenkt, men det reneste pjatt. Så har man sittet og padlet i et verdenshav med en teskje som vanlig." (William Heinesen: De fortapte spillemenn)

"Det kan jo ennå hende mange ting i verden. Den er ikke laget etter juridiske paragrafer." (Karen Blixen: Den afrikanske farm)

"De fleste kjensgjerningene er likegyldige, men enkelte av dem viser seg plutselig å ha en overraskende betydning, som når en fisker en tøybit opp av filleposen, og så er det nettopp den som gjør mønsteret levende og vakkert." (Tove Ditlevsen: Vilhelms værelse)

"Everywhere I see bliss, from which I alone am irrevocably excluded. I was benevolent and good; misery made me a fiend. Make me happy, and I shall again be virtuous" (Frankenstein)

"All the children at my school are stupid. Except I'm not meant to call them stupid, even though that is what they are" (The Curious Incident of the Dog in the Nighttime)

"Isn't it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?" (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy)

"Ignorance is bliss" (The Matrix)

"Chuck Norris counted to infinity - Twice." (Ukjent for innsender)

"Those who ignore history, are bound to repeat it." (Ukjent for innsender)

"Middelveien er den eneste som ikke fører til Rom." - Arnold Schönberg

” If you do not tell the truth about yourself you cannot tell it about other people. “(Virginia Woolf)

“The belief that one's own view of reality is the only reality is the most dangerous of all delusions.” (Paul Watzlawick)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar