mandag 31. mai 2010

Anmeldelse Revelation

Tittel: Revelation
Forfatter: C.J. Sansom
Forlag: Pan Books
ISBN: 978-0-330-46141-2
Sider: 629
Denne boken er ikke oversatt til Norsk pr i dag.

HANDLINGEN I REVELATION:
Våren 1543. Kong Henrik VIII har lagt sin elsk til Catherine Parr, som han ønsker som sin sjette hustru. Erkebiskop Cranmer og den Protestantiske fraksjon ved hoffet følger nøye med da Catherine Parr er kjent for å ha sympati for reformasjonen.

Samtidig arbeider Matthew Shardlake med en sak vedrørende en tenåringsgutt som har blitt plassert i Bedlam mentale asyl og frykter at guttens fryktelige religiøse mani kan lede han til å bli brent på bålet som kjetter.

Når en gammel venn av Matthew Shardlake blir brutalt myrdet, lover Shardlake hans hustru å finne morderen. Hans søken leder han til Erkebiskop Cranmer og Catherine Parr samt de mørke profetiene i Revelation i Bibelen.

Samtidig som Biskop Bonner forbereder en forfølgelse av Protestanter gjør Shardlake sammen med Jack Barak og hans gamle lege venn Guy Malton seg klar til å starte undersøkelsene av en serie brutale mord som snart bringer snakk om heksekunst og djevelbesettelse –for hva ellers kan en tro om en serie morder i Tudor tidens England?

--------------------------------------------------------------------

HVA JEG MENER:
Shardlake har i denne boken startet på sitt rolige liv uten involvering i politikk og hoffet. Han ønsker å leve et rolig liv og arbeide med sitt advokatvirke. De første ca 150 sidene i boken går med på å fortelle om dette livet men det blir også lite spennende. Det er først når hans gamle venn blir brutalt myrdet at boken virkelig tar av. Dette er første gang i Shardlake serien de etterforsker en serie morder og også første gang de hører om en serie morder.

Boken er utrolig spennende, den involverer besettelser, brutale mord og en dose kjærlighet. De leter London rundt etter spor og vi følger dem gjennom trange bakgater med fillete tiggere, stinkende hus og møter ulike religiøse fanatikere.

Samtlige bøker i Shardlake serien er ikke noen litterære perler men språket er levende og historien tar deg med på en tur hvor det blir vanskelig å legge fra seg boken. I og med at forfatteren C.J. Sansom innehar en doktorgrad i historie blir boken også godt krydret med historiske fakta og du får kjennskap til hvordan London mest sannsynlig var under Tudor tiden.
Terningkast 5.

Neste bok Heartstone utkommer rundt september 2010.
Anmeldelse av de tre forgående bøkene i Shardlake serien finner du her og her.


Forfatterportrett av C.J. Sansom finner du her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar