søndag 20. juni 2010

Sarah Addison Allen

Sarah Addison Allen er et produkt av en avismann og en tidligere amerikansk debutant som piercet nesen og farget håret rødt i en alder av femti. Sarah ble i en tidlig alder lært den fine kunst i borddekorasjon og hun har aldri stoppet den arvelige trangen til å være en rebell.


Sarah er født og oppvokst i hjertet av Blue Ridge Moutains i det sørlige USA. Hun vokste opp med en kjærlighet for bøker som hun takker sin far for. Hun har en B.A. i litteratur fra College fordi som hun sier det ” jeg synes det er utrolig at jeg kunne få en college grad ved kun å lese historier. Det var som å kunne ta en college grad i å spise sjokolade.”


Hun avsluttet sine studier i 1994 og begynte da for alvor med å skrive. Hennes gjennombrudd kom i 2007 med boken Garden Spells, en moderne eventyr fortelling om et forhekset epletre og en kvinnelig nord Carolina familie som pleiet treet. Romanen ble utvalgt til en av Barnes & Nobels anbefalte bøker og New York Times bestselger. Den vant også en pris i 2008.

I 2008 kom boken The sugar queen og i 2010 kom boken The girl who cased the moon. (Den siste boken får jeg snart i posten og jeg gleder meg vilt. Den vil også bli anmeldt her på bloggen.)


6 fakta om Sarah Addison Allen:
1. Når hun var barn ønsket hun å bli søppeltømmer. Hun kunne bruke flere timer om dagen på å dagdrømme om å stå bak på en søppelbil og hoppe av ved hvert hus og hive søppelet i bilen.


2. Hun er født og oppvokst i Asheville i Nord Caraolina, et sted Rolling Stones magasin en gang kalte ”Amerikas nye Freak hovedstad.”


3. Hun kan ikke jage bort ”bortglemte” katter og hun er helt sikker på at de vet det.

4. Hennes far var en copy editor, reporter og pris vinner i deres lokale avis.

5. Hennes mor har en nesering men de later som om den ikke er der.

6. Garden Spells, hennes første bok startet egentlig ikke som en magisk roman. Det var meningen at det skulle være en historie om to søstre som fikk kontakt igjen etter mange år. Men så begynte epletreet å kaste epler og historien begynte å leve dets eget liv og Sarahs liv har aldri blitt det samme.

Jeg kan varmt anbefale hennes to bøker Garden Spells som er min favoritt og The Sugar Queen. De kommer nok i kategorien chick-lit men de er varme, artige og sprudlene. Fantastiske som strand lektyre.


















Kildehenvisning:
Sarah Addison Allen
Bokklubben
Goodreads

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar