onsdag 20. oktober 2010

Historisk krim med mye spenning. Anmeldelse Heartstone.

Tittel: Heartstone
Forfatter: C.J. Sansom
Forlag: Mantle
ISBN: 978-1-4050-9273-9
Sider: 631
Denne boken er ikke oversatt til Norsk pr i dag.

HANDLINGEN I HEARTSTONE:


Sommeren 1545. Kong Henrik VIII’s invasjon av Frankrike har slått totalt feil og en massiv Fransk flåte forbereder seg på å seile over den engelske kanal. Den Engelske flåte samler seg i Portsmouth og England samler den største armeen noensinne. Kongen har nedvurdert valutaen for å betale for krigen og England står i fare for en dyp inflasjon og økonomisk krise.

Samtidig; Matthew Shardlake har tatt imot en spennende sak på vegne av en gammel tjener av Dronning Catherine Parr, noe som vil lede han inn i en korrupt labyrint gjeldene the Kings Court of Wards (fritt oversatt Kongens domstol over umyndiggjorte, kanslerretten).
I denne saken blir han spurt om å etterforske beskyldninger om grusomme feil gjort mot den unge Hugh Curtley av hans beskytter Sir Nicholas Hobbey, en landeier i Hampshire. Denne saken har allerede ført til et mistenkelig dødsfall.
Shardlake og hans assistent Barak reiser til Portsmouth. Shardlake har tatt saken selv om landet er i fare for en invasjon men dette er også en anledning til at han kan etterforske en annen sak samtidig –den mysteriske fortiden til Ellen Fettiplace. En ung dame innesperret i Bedlam (sinnssykehuset) som han har blitt venner med og hvor hennes familie bor i nærheten av Portsmouth.

Når de ankommer Portsmouth befinner de seg i en by som gjør seg rede til å bli en krigssone. Mysteriene rundt den normalt seende Hobbey familien og hendelser som ødela Ellens familie for nitten år siden involverer Shardlake med både en gammel venn og en gammel fiende nær kongetronen. Hendelser vil sammensmelte om bord på en av kongens store krigsskip som er samlet i Portsmouth havn i vente på å seile ut å konfrontere den franske flåte.


HVA JEG MENER:

Igjen har C.J. Sansom skrevet en ny bok i serien om advokaten Shardlake. Denne femte boken var vanskelig å legge fra seg etter å ha lest første side. Hvor ble det av de 600 sidene?
Jeg har anmeldt de første fire bøkene her på bloggen og jeg må innrømme at jeg ikke vil gjenta meg selv igjen med å skrive hva jeg mener, for det har jeg på en måte gjort og de samme meningene gjelder for denne boken. På venstre side kan du finne de andre anmeldelsene.

Her er tittelen på de fire første bøkene i serien om Shardlake:
Oppløsning
Mørk Ild
Sovereign
Revelation


Terningkast 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar