søndag 11. juli 2010

Anmeldelse av Brudereisen

Tittel: Brudereisen
Original Tittel: Bruidsvlucht
Forfatter: Marieke Van Der Pool
Oversatt til Norsk: Hedda Vormeland
Forlag: Pax Forlag, 2009
ISBN: 978-82-530-3171-2
Sider: 421

HANDLINGEN I BRUDEREISEN:
Tre kvinner og en mann emigrerer fra Nederland til New Zealand. De føres sammen på et KLM fly som deltar i det store internasjonale flykappløpet. De fleste kvinner om bord er på vei til sine forlovede og derav tittelen Brudereisen.

Ada finner ut at hun er gravid og må emigrere til New Zealand før å møte igjen mannen hun syndet med. For at skammen ikke skal bli for stor blir Ada gift pr telefon før hun legger ut på flyturen.

Majorie emigrerer for å søke et bedre liv, hennes forlovede Hans har allerede reist i forvegen.

Esther later til at hun reiser etter sin utkårende men sannheten er at Esther søker lykken som designer og har drømmer som hun vil realisere i New Zealand.

Frank De Rooy er ungkar og verdensvant. Han søker også lykken i et nytt land.
Gjennom Frank blir livene deres flettet sammen. For hver av kvinnene betyr Frank noe helt spesielt. Så spesielt at det vil farge resten av livene deres.

Femti år senere møtes kvinnene igjen i Frank sin begravelse. Her må de ta et oppgjøre med hvordan de skal håndtere gamle hemmeligheter.

HVA JEG MENER:
Dette er en lett lest bok men den er dessverre ganske så kjedelig i begynnelsen da forfatteren bruker for mye tid på å beskrive flykappløpet og hendeleser under denne turen. Mye kunne ha vært kuttet ut eller gjort historien mer underholdene. Dette var da kun første halvdel av boken. Den andre halvdel likte jeg. Da begynte ting å skje.

Her begynner handlingen å ta form. Historien tar vendinger som jeg liker og det gir historien gnist. Noen favorittbok blir ikke Brudereisen men den er helt grei.

Du kan blant annet lese anmeldelser av denne boken på disse nettstedene/bokbloggene.
En verden full av bøker

4 kommentarer:

 1. Så bra den tok seg opp mot slutten og du ikke gav opp! Jeg synes også den var fin - og likte den litt saakte starten.

  Nå er jeg over halvvegs på Måne-boken - veldig vakkert skrevet... Og deilig å lese på engelsk for det var lenge siden!

  Smil til deg!

  SvarSlett
 2. Denne boka står på leselisten min, og om ikke lenge skal den leses! Jeg har nemlig funnet den på biblioteket og gleder meg til å sette i gang! Akkurat nå holder jeg på med "Barnepiken" av Kathryn Stockett. Knallbra :) Hilsen Anette :)
  www.anettesbokboble.blogg.no

  SvarSlett
 3. Tone: Smil tilbake. Måne-boken er bare nydelig:)

  Anette: Jeg har Barnepiken stående klar i bokhyllen min. Har hørt mye bra om den så jeg gleder meg til lese den. Men først skal jeg gjennom tre andre :)

  God sommer

  SvarSlett
 4. Brudereisen: Til tross for en litt stillestående start, så synes jeg nok at beskrivelsen av reisen ga løfter om noe sprekere videre i boken. Det ga meg innsikt i personlighetene, som hver for seg skapte forventninger. Og etter hvert går disse forventningene en helt annen og mer spennende vei enn jeg forestilte meg. Jeg er veldig facinert av Brudereisen.

  SvarSlett