torsdag 7. april 2011

Gamle slott og hemmeligheter. Anmeldelse av The Distant Hours.


Tittel: The Distant Hours
Forfatter: Kate Morton
Forlag: Mantle, 2010
ISBN: 978-0-230-74832-3
Sider: 670
HANDLINGEN I THE DISTANT HOURS:

Edie Burchill og hennes mor har aldri stått nær hverandre men når ett brev fra 50 år tilbake kommer i posten en søndagsmorgen med avsenderadresse Milderhurst slott i Kent, begynner Edie å tro at deres forhold er som det er på grunn av en gammel hemmelighet.

Som 13 åring ble Edies mor evakuert under 2 verdenskrig. Hun blir plukket ut av den mysteriske kvinnen Juniper Blythe for å bo på Milderhurst slott med hennes familie. Familien Blythe består av Juniper, hennes to eldre søstre som er tvillinger og hennes far Raymond, forfatteren av 1918s barneklassiker The True History of the Mud Man. I det store slottet åpner det seg en ny verden for Edies mor, hun oppdager bøker, fantasi og skrivning men også farer.

50 år senere leter Edie etter svar på morens hemmelighet. Hun blir dratt mot Milderhurst slott og de eksentriske Blythe søstrene. Søstrene er nå gamle damer men de lever fortsatt sammen hvorpå tvillingsøstrene tar hånd om Juniper som er blitt drevet gal etter at hennes forlovde forlot henne i 1941.

På innsiden av det forfalne slottet begynner Edie å nøste sammen trådene på morens fortid men det er også andre hemmeligheter innenfor veggene på Milderhurst slott. Edie er på vei til å lære mer enn hun noen gang hadde forestilt seg. Sannheten om hva som skjedde i de tapte minnene/timene har lenge vente på å bli funnet.

HVA JEG MENER:
Kate Morton har igjen skrevet en bok om gamle slott og hemmeligheter som venter på å bli funnet. Bakgrunnsbildene hun benytter er ganske så like i alle hennes tre bøker men allikevel så må jeg si at det fenger meg. Det som eventuelt trekker ned er side antallet, dette er en massiv bok på nesten 700 sider som gjerne kunne vært kuttet ned på. Det blir mange linjer hvor jeg bare skumleser til hendelser begynner å ta fatt igjen.

Så hva er det med Kate Mortons bøker som jeg liker så godt? Jeg elsker gamle slott og gamle hemmeligheter. Slott med hemmelige ganger som gjør at de som bor der kan følge med på deg uten at du vet at de er der og hendelser som venter på å bli fortalt fenger min nyskjerrighet. Språket er enkelt men med meget god flyt, du lever deg inn i skikkelsene og omgivelsene rundt dem og du blir veldig godt kjent med dem.

Dette er ikke min favoritt Kate Morton bok, det er Den Glemte Hage for god til etter min smak men jeg vil allikevel anbefale denne boken.

7 kommentarer:

 1. Høres ut som en spennende bok:)

  SvarSlett
 2. Jeg kjøpte den engelske lydbok versjonen av "The Distant Hours" på Audible og jeg likte den ganske så godt. Har du forresten lest "Den trettende fortellingen" av Diane Setterfield? Syntes de to bøkene var veldig like.

  Nå gleder jeg meg til "Den glemte hage", jeg kjøpte den på salg for en stund siden. Ser ut til at det var et godt valg :)

  SvarSlett
 3. Elin: :)

  Ladybug: Nå måtte jeg gå i bokhyllen å finne "Den trettende fortelling" for å lese bak på boken. Du kan nok ha rett i at de bøkene var ganske like men jeg må innrømme at jeg ikke husker så godt "den trettende" ettersom jeg leste den i 2007. Men jeg husker jeg likte den boken meget godt.

  SvarSlett
 4. Jeg likte denne kjempe godt! Som alt annet Morton har skrevet. Jeg har skrevet om den her:
  http://knirk.wordpress.com/2010/11/29/the-distant-hours-kate-morton/

  SvarSlett
 5. Knirk: Veldig god anmeldelse. Enig med deg, det er fengslende å lese Morton. Eventyr for voksne.

  SvarSlett
 6. Hei! Eg har lagt til link i innlegget mitt om denne boka, håper det går greit:-)

  SvarSlett
 7. Hei Elida, det er helt greit:)

  SvarSlett