mandag 20. september 2010

Forfatteren av Q&A (Slumdog Millionaire) sin andre roman. Anmeldelse av Seks Mistenkte

Tittel: Seks Mistenkte
Original tittel: Six Suspects
Forfatter: Vikas Swarup
Oversatt til Norsk: Kirsti Øvergaard
Forlag: Bazar Forlag, 2010
ISBN: 978-82-8087-275-3
Sider: 448


Seks mistenkte handler om hvordan rike og berømte slipper unna uten straff og om hvordan seks helt ulike personers liv blir viklet inn i hverandre.

Hvis du forventer en ny Slumdog Millionaire tror jeg du kommer til å bli skuffet. Det ble jeg!
Den klarer ikke helt å fange min interesse, kapitlene om de seks mistenkte blir altfor lange til det og personkarakteristikkene blir for overfladiske. På en annen side er det en opplysende satire om indisk politikk og verdier da boken er inspirert av faktiske hendelser. Dessverre for ble dette ikke en stor leseropplevelse for meg.
Terningkast 2.

Fra bokomslaget:
Playboyen Vicky Rai, sønnen til innenriksminsteren i Uttar Pradesh, blir frikjent for et mord han begikk for syv år siden, og for feire frikjennelsen arrangerer han et stort selskap. Under selskapet blir han myrdet.
Politiet sperrer av området og ransaker hver eneste gjest. Seks av dem blir tatt med våpen og blir brakt inn til forhør. Hvem er disse seks mistenkte? Og hva gjorde de i selskapet den kvelden? I dette innfløkte mysteriet følger vi Arun Advani, Indias mest berømte undersøkende journalist, etter hvert som han graver seg ned i livet til de mistenkte: en korrupt byråkrat som hevder å ha blitt Mahatma Gandhi over natten, en amerikansk journalist som er forelsket i en indisk skuespiller, en urinnvåner på steinaldernivå på jakt etter en hellig stein, et Bollywood sex symbol med en mørk hemmelighet, en mobiltelefontyv med store drømmer og en ambisiøs politiker som ikke skyr noen midler. Alle har motiv for å ha avfyrt våpenet.
Denne boken er inspirert av faktiske hendelser, og Vikas Swarup gir oss et fengslende og innsiktsfullt blikk inn i det moderne Indias hjerte og sjel.

2 kommentarer: