tirsdag 19. januar 2010

Anmeldelse Søstrene Gabaldón


Tittel: Søstrene Gabaldón
Original tittel: The gifted Gabaldon sisters
Forfatter: Lorraine López
Forlag: Juritzen forlag
ISBN: 978-82-8205-052-4
Sider: 364

Dette er historien om fire søstre som alle er oppkalt etter Hollywood stjerner. Deres mor dør da søstrene er meget unge, så det blir opp til husholdersken Fermina å holde familien samlet. Fermina har vært en del av familien Gabaldón siden søstrenes mormor levde. Fermina dør også ganske tidlig i livene deres. Gjennom boken får vi følge de fire søstrenes liv i 20år og deres søken etter sannheten om Fermina.
Etter hvert kapittel får vi se rapporter om Ferminas historie, denne blir delt med leseren men innholdet er ukjent for personene i historien. På slutten av boken får søstrene kjennskap til innholdet i rapportene og de får tilslutt vite sannheten om Fermina og hennes tilhørighet med familien Gabaldón.

Jeg var utrolig spent om boken ville ta seg opp når jeg hadde 100 sider igjen som jeg skrev i forrige innlegg her, men dessverre ble det ikke slik. Boken går i en sakte gående takt, selv om den går over flere år. Jeg synes ikke karakterene i boken er spennende nok til å bygge en hel historie rundt. Det eneste interessante i boken er historien til Fermina men den kommer kun som en kort sekundær historie i boken og derfor blir boken også skuffende.
Denne boken vil jeg ikke anbefale.

Fra bokomslaget:
Da de fire unge Gabaldón-søstrene mistet sin mor, var det den gamle Pueblokvinnen Fermina som med kjærlighet og omsorg holdt familien samlet. På sitt dødsleie lovet hun de fire jentene hver sin helt spesielle gave. Etter hvert forstår de at gavene er noen unike, nesten magiske egenskaper. Gjennom 20 år følger vi søstrene Gabaldón på deres livsreise etter sannheten om familien og den mystiske Fermina. Er det hun som fortsatt styrer deres skjebner? Fortellingen om Loretta, Bette, Rita og Sophie Gabaldón er både morsom, barsk og følsom, med en handling lagt til det fargerike meksikansk-amerikanske miljøet på 60- og 70-tallet. En roman full av drama og kjærlighet. Du vil le og du vil gråte sammen med søstrene Gabaldón.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar