fredag 8. juli 2011

Sommerlektyre? Anmeldelse av Arven


Tittel: Arven
Forfatter: Katherine Webb
Oversatt til norsk: Jan Chr. Næss
Forlag: Gyldendal, 2011
ISBN: 978-82-05-40863-0
Sider: 487

HANDLINGEN I ARVEN:
Arven handler om de to søstrene Erica og Beth som arver et stort gods av sin bestemor en arv som betinger at de må bo der resten av sine liv ellers vil det bli solgt.

For å avgjøre om de aksepterer arven bestemmer Erica og Beth seg for å reise til Storton Manor. Erica begynner med en gang å rydde i bestemorens eiendeler og blant dem begynner hun å minnes søstrenes herlige sommere på godset men også deres fetter Henry. Henry som forsvant sporløst fra godset mange år tidligere.
Den deprimerte Beth på sin side ønsker at de kunne reise derfra med en gang..

Erica bestemmer seg for å finne ut hva som faktisk har skjedd og hun er også sikker på at når sannheten kommer frem, vil også Beth bli frisk.

Parallelt med historien om Erica og Beth får vi også historien til deres oldemor og hvordan hun kom til Storton Manor.

HVA JEG MENER:
Jeg likte Arven veldig godt, historien veksler mellom Beth og Erica og deres oldemor i annen hvert kapittel. Hvert kapittel avsluttets slik at du blir drevet til å les mer og mer. Hva har egentlig skjedd?

Dessverre er den norske oversettelsen til tider grusom og jeg har sagt det før at dårlige oversettelser kan ødelegge en bok, dette er også mye av grunnen til at jeg ofte leser bøkene på engelsk. Det er en skam å gi ut slike oversettelser.

Heldigvis var historien så god at denne boken leste jeg raskt.
Arven kan anbefales og spesielt hvis du liker Kate Mortons bøker som er i samme sjanger. Jeg vil passe på å nevne at dette er ikke er et stort litterært verk men en god og lettlest historie.

3 kommentarer:

  1. Skal leses, men tror det blir på engelsk. Sidan du nemner at oversettelsen er såpass dårlig, så kjem eg bare til å irritere meg over det norske språket:-)

    SvarSlett
  2. Ja jeg ville lest den på engelsk, håper og tror at spårket er mye bedre da!

    SvarSlett
  3. Denne har jeg tinget ved biblioteket, og venter bare på sms:)

    SvarSlett