lørdag 22. januar 2011

På ønskelista, denne bestilte jeg i dag

I dag bestilte jeg boken Glass og Aske av Ann Syréhn Tomasevic. Jeg ble gjort oppmerksom på denne da jeg leste forsiden til Bokklubbenene.no. Denne gleder jeg meg veldig til lander i min postkasse og jeg kan lese den. :)

Her er litt om den:
(tekst fra gyldendal.no)

Et uforglemmelig portrett av en uvanlig kvinne som overlever tre ekteskap, to verdenskriger, den russiske revolusjon, det store børskrakket, og som ser fremveksten av et nytt Europa.

Året er 1884. Lili blir født inn i en velstående familie i Alsace, som akkurat er gitt til Tyskland etter å ha vært under fransk styre i flere århundrer. Da hennes elskede far plutselig dør og første verdenskrig rykker stadig nærmere, blir livet snudd på hodet. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter med ham til Wien, drevet av drømmen om et nytt liv. Men ekteskapet blir ikke som hun hadde tenkt, og etter en stor tragedie forlater Lili Ernst.

Nesten hundre år senere begir den svenske journalisten Amanda seg til Wien etter å ha mottatt en uventet arv etter Lili − en ring som kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Gjennom Amandas etterforskning vokser bildet av en uvanlig kvinnes skjebne frem. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Hun forlater et Europa på sammenbruddets rand, preget av mellomkrigstidens konflikter, til et Amerika som forventningsfullt åpner armene og lokker med løfter om frihet og rikdom. I sin jakt på Lili konfronteres Amanda ubønnhørlig med sin egen smertefulle fortid, og hun tvinges til å ta ny stilling til de valgene hun har gjort opp igjennom årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar