onsdag 22. desember 2010

GOD JUL

Ønsker alle en riktig god jul og et fantastisk nytt leseår!

7 kommentarer:

 1. Hei jeg liker bloggen din veldig mye!
  Jeg så at du skrev om boka Hotellet ved hjørnet av bitter og søt. Jeg har valgt å fortelle om denne boken på skolen, men trenger bitte litt hjelp av deg, er det greit?
  Du har lest hele boka så kan si meg noen sider i boka hvor forfatteren har brukt virkemidler
  (sammenligninger, metaforer,dikt osv.)
  Kan du fortelle om hovedpersonene og alle de viktige bifigurerne. Plz. lag en innleg om det. Jeg trenger svarene dine innen 3-5 dager.

  SvarSlett
 2. Hei Anonym.

  Takk for forespørsel!

  Jeg har lest hele boken og jeg anbefaler deg sterkt å gjøre det samme hvis du skal fortelle om den på skolen. Dersom jeg skal gi deg svarene dine vil bety at det er min tolkning og ikke din.
  Gjør leksene dine selv og slutt å juks!

  Dersom du skulle trenge hjelp til å lese gjennom teksten din, eller annen hjelp er det bare å spørre men du må komme med svarene så kan jeg kommentere eller belyse andre aspekter av teksten.

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Jeg har gjort det du sa. Problemet er at jeg finner ikke virkemidler i boka. Det er greit nå med bifigurer fordi læreren min sa at man trengte å fortelle bare om hovedpersoner. Så jeg skal fortelle om Henry og Keiko bare. Og spurte henne om man kunne spørre om hjelp fra andre eller er det juks.Hun sa greit men bare om virkemidle ikke om handlingen eller vurderingen. Og at jeg må skrive teksten selv. Jeg har gjort alt som min lærer sa og trenger hjelp til å finne virkemidler i boka. Hvilken sider? svar meg vær så snill så fort du kan, nå er det ikke juks så er det greit?

  SvarSlett
 4. Hei igjen Anonym

  Jeg kan ikke gi deg direkte virkemidler mye pga jeg leste boken for 6 mnd sider og jeg mener du må komme med forslag eller kunne vel læreren din bare gi deg svarene.
  MEN jeg kan anbefale deg denne siden som beskriver og gir eks. på hva virkemidler er:

  http://www.statvoks.no/konsept/norsk2/sjanger/virkemeny.html

  Jeg kan si så mye som begynnelsen av boken der Henry står utefor hotellet har betydning. Det de viser frem, når han kommer tilbake for å lete i sakene derfra og platen har finner tilslutt.

  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hehe... ;-)

  Godt nyttår på'ræj, forresten :)

  SvarSlett